flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено нараду суддів господарського суду Кіровоградської області

16 серпня 2013, 09:01

          13 серпня 2013 року проведено щотижневу оперативну нараду суддів господарського суду Кіровоградської області, у ході роботи якої було обговорено традиційні питання стосовно причин скасувань та змін рішень (ухвал) господарського суду в апеляційному порядку, організації роботи суддів щодо своєчасного оформлення рішень, ухвал, постанов, стану дотримання строків при направленні процесуальних документів до ЄДРСР, кількості вирішених справ, винесених окремих ухвал, повідомлень та кількості скасованих/змінених процесуальних документів та ознайомлено з моніторингом нормативно-правових актів.

Також  на оперативній нараді підбито підсумки роботи господарського суду Кіровоградської області за липень 2013 року.

Так, у липні 2013 року в господарському суді Кіровоградської області перебувало на розгляді 622 справи і матеріалів, із них 175 надійшло у звітному періоді.

Протягом липня 2013 року вирішено 146 справ, із них 85 про банкрутство. Щодо якості роботи суддів господарського суду, варто відзначити, що апеляційною інстанцією скасовано 5 судових рішень, що становить 2,5% від загальної кількості актів, які підлягають оскарженню.

Під час обговорення результатів роботи суддів у липні, головуючим на нараді – в.о. голови господарського суду Наливайко Є.М. окреслено основні пріоритетні завдання на майбутній період. Незважаючи на відпускний період, коли на працюючих у цей час суддів значно збільшується навантаження, важливим залишаються оперативність вирішення спорів та обґрунтований і раціональний підхід планування строків розгляду справ.

Звернуто увагу суддів і на можливість застосування положень пункту 5 частини 1 статті 83 Господарського процесуального кодексу України до недисциплінованих учасників судового процесу, зокрема, стягнення в доход Державного бюджету України штрафу у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

Окрім того, Євгенією Миколаївною зроблено акцент на необхідності здійснення постійного контролю за станом зупинених провадженням справ.

Отриману  на оперативній нараді інформацію судді господарського суду взяли до відома.