flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів та секретарі судових засідань господарського суду вдосконалюють фахові знання

02 жовтня 2013, 16:45

         З метою вдосконалення професійних знань та згідно затверджених графіків у господарському суді щосереди проходять навчання секретарів судових засідань і помічників суддів.

Цього тижня, помічники суддів обговорювали тему «Кредитні спілки у сфері господарювання». Зокрема, доповідач у своєму виступі наголосила на основних принципах діяльності кредитної спілки, а також зупинилась на деяких нормах Закону України «Про кредитні спілки», правових положеннях Господарського процесуального кодексу України.

Також помічник судді акцентувала увагу на  практиці розгляду даної категорії спорів господарським судом за дев’ять місяців 2013 року.

Щодо секретарів судових засідань, то ними під час навчання вивчено Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, затверджену Постановою пленуму Вищого господарського суду України від 16.01.2013 №1.

Проведення таких занять сприяють підвищенню рівня фахової підготовки працівників суду та надають можливість спільного обговорення найбільш проблемних питань, які виникають під час роботи.