flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки роботи суддів за 9 місяців обговорено на оперативній нараді

09 жовтня 2013, 15:56

         8 жовтня 2013 року під час оперативної наради розглянуті питання порядку денного, зокрема і про підсумки роботи господарського суду за 9 місяців нинішнього року.

До відома присутніх доведено основні статистичні показники господарського суду Кіровоградської області та здійснено їх співставлення із показниками аналогічного періоду минулого року.

Голова суду Балик В.М. зазначив, що порівняно з аналогічним періодом 2012 року спостерігається зменшення статистичних показників у кількості винесених процесуальних документів, які підлягають оскарженню на 13%, однак кількість розглянутих спорів збільшилась на 3%.

Кількість змінених/скасованих судових актів у співвідношенні їх зі звітним періодом минулого року зменшилась, поміж тим, враховуючи зменшення кількості процесуальних документів, що підлягають оскарженню, показник якості роботи господарського суду Кіровоградської області залишився на тому самому рівні.   

Володимир Михайлович зазначив, що стабільний відсоток змінених та скасованих судових рішень господарського суду Кіровоградської області до загального числа постановлених судових рішень є досить позитивним фактором роботи суду. Проте необхідно продовжити спрямування роботи суду у напрямку підвищення  якості винесених судових рішень при здійсненні правосуддя відповідно до закріплених Конституцією і законами України засад судочинства, не припускаючи при цьому порушень норм матеріального, а особливо – норм процесуального права, з метою забезпечення об’єктивного та ефективного судового процесу.