flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду розглянули питання практики вирішення спорів, пов’язаних з визнанням недійсними договорів оренди землі

18 жовтня 2013, 15:34

       Згідно графіку навчань судді  господарського суду Кіровоградської області на цьому тижні розглянули питання  практики вирішення  спорів, пов’язаних з визнанням недійсними  договорів оренди землі.

Доповідач з цієї теми зробила огляд діючих законодавчих і нормативно-правових актів,  які регламентують  питання укладення та визнання  недійсними договорів оренди землі, а також наголосила на останніх змінах у земельному законодавстві.

Особливу увагу суддя приділила  питанню практики застосування цих норм при вирішенні спорів,  пов’язаних з визнанням недійсними  договорів оренди землі, в тому числі застосування  правових наслідків недійсності таких договорів.

З позитивної точки зору відмічено те, що завдяки   роз’ясненням, які надані пленумом  Вищого  господарського  суду України у  постановах  №6 від 17.05.2011 р. «Про деякі питання практики розгляду справ у спорах, що виникають із земельних відносин» та  №11 від 29.05.2013 р. «Про деякі питання визнання правочинів (господарських договорів) недійсними», практика вирішення спорів цієї категорії господарським судом є сталою.