flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду розглянули висновки Верховного Суду України, викладені у постановах, прийнятих за результатами розгляду заяв про перегляд судових рішень

22 жовтня 2013, 15:41

        У господарському суді Кіровоградської області під час навчання суддів розглянуто висновки Верховного Суду України, викладені у постановах, прийнятих за результатами розгляду заяв про перегляд судових рішень у спорах щодо виконання господарських зобов’язань.

Проведення навчальних заходів із вивчення правових позицій, викладених у постановах Верховного Суду України, прийнятих за результатами перегляду судових рішень господарських судів розпочато ще у першому півріччі нинішнього року на виконання рішення зборів суддів господарського суду Кіровоградської області.

Даний напрям роботи продовжено і у другому півріччі. Згідно затвердженого графіку судді господарського суду щотижня вивчають висновки постанов Верховного Суду України за різними категоріями справ.

Про те, що судам усіх рівнів з метою забезпечення однакового застосування законодавства під час здійснення судочинства необхідно враховувати висновки найвищого судового органу зазначено в одному з рішень, прийнятих за результатами чергового ХІ з’їзду суддів України, який відбувся в лютому.