flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду продовжили обговорення висновків Верховного Суду України, викладені у постановах, прийнятих за результатами розгляду заяв про перегляд судових рішень

21 листопада 2013, 09:37

       Судді господарського суду Кіровоградської області на щотижневих  навчаннях продовжують обговорювати висновки Верховного Суду України, викладені у постановах, прийнятих за результатами розгляду заяв про перегляд судових рішень. Цього разу розглянуто правові позиції, представлені у постановах найвищого судового органу стосовно суперечливих питань земельних правовідносин.     

Під час навчання учасники обговорили практику застосування та проблематику норм земельного законодавства при вирішенні судами різної юрисдикції спорів серед яких: про визнання незаконними та скасування рішень, розпоряджень органів державної влади та місцевого самоврядування; визнання недійсними державних актів на право власності та користування землею; повернення земельної ділянки; розірвання договору оренди земельної ділянки, деякі інші.

За результатами заняття судді господарського суду взяли до уваги практику розгляду різними судами справ зі спорів у сфері земельних правовідносин.