flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У господарському суді Кіровоградської області проведено судове засідання в режимі відеоконференції

06 грудня 2013, 14:23

    У господарському суді Кіровоградської області вперше проведено судове засідання в режимі відеоконференції.

Так, у одній із справ позивач звернувся до господарського суду із відповідним клопотанням про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відповідно до  статті 74¹ Господарського процесуального кодексу України.

У відповідь на що господарським судом Кіровоградської області винесено ухвалу, в якій вирішено доручити господарському суду Київської області забезпечити участь позивача у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Зміни до законодавчих актів України, які регулюють впровадження та застосування такої новації внесені минулого року і вже на сьогодні господарський суд має технічну і організаційну можливість здійснювати судочинство використовуючи при цьому систему відеоконференцзв'язку.

Варто відзначити, що помічники суддів і секретарі судового засідання господарського суду Кіровоградської області пройшли необхідну підготовку у напрямку проведення засідань шляхом відеоконференції, яку здійснювало Державне підприємство „Інформаційні судові системи”, а тому мають усі необхідні знання та вміння для якісного виконання цієї роботи.

Поряд з цим, у господарському суді видано наказ, в якому передбачено проведення організаційних заходів, направлених на впорядкування роботи по удосконаленню фіксування таких судових засідань, а також забезпечення господарським судом Кіровоградської області участі осіб у судових засіданнях у режимі відеоконференції за дорученням інших судів.

Крім того, вказаний наказ регламентує питання належної фіксації процесуальних дій у режимі відеоконференції в комп’ютерній програмі „Діловодство спеціалізованого суду”, що надасть змогу вести облік таких дій і формувати статистичну звітність господарського суду.