flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На черговій оперативній нараді обговорено підсумки роботи суддів господарського суду за листопад 2013 року

11 грудня 2013, 18:06

       10 грудня 2013 року проведено чергову оперативну нараду суддів господарського суду Кіровоградської області, під час якої розглядалися питання, внесені до порядку денного.

Зокрема, головуючим звернуто увагу суддів на підсумках роботи за листопад нинішнього року і кількості справ позовного провадження, що розглянуті протягом листопада 2013 року з перевищенням 2-х місячного строку на підставах передбачених законодавством.

Головою суду Баликом В.М. наголошено на тому, що порівняно із статистичними показниками за листопад 2012 року спостерігається зменшення кількості порушених провадженням справ. 

Кількість розглянутих справ протягом листопада 2013 року у порівнянні із кількістю вирішених спорів у листопаді  минулого року майже однакова, проте  на 38 % зменшилась кількість розглянутих справ про банкрутство.

Поміж тим, у звітному періоді спостерігається збільшення числа винесених документів, які підлягають оскарженню на 10 % .

Протягом одинадцяти місяців звітного року кількість розглянутих справ по відношенню до кількості заяв (справ), що надійшли за вказаний період становить 73%.

Також на оперативній нараді обговорено стан змінених/скасованих у листопаді 2013 року судових актів у порівнянні зі звітним місяцем минулого року. До речі, позитивним є той факт, що показники якості роботи господарського суду за одинадцять місяців покращилися.

Щодо питання оперативності розгляду господарських спорів, головуючим на нараді оголошено детальну інформацію стосовно кількості справ, які були розглянуті з перевищенням строку вирішення спору, встановленого частиною першою статті 69 ГПК України на підставах передбачених законодавством.

Під час доведення вказаної інформації було оголошено номери даних справ із зазначенням фактичних строків їх вирішення, прізвища суддів, що розглядали справи, підстави на яких відбулось продовження чи поновлення строку вирішення спору, а також проведено порівняння показників загальної кількості зазначених справ за останні місяці 2013 року.

Інформація по вищевказаним питанням порядку денного була також продемонстрована суддям у вигляді діаграм.

Насамкінець оперативної наради суддями господарського суду обговорено інші питання за результатами яких  прийняті відповідні рішення.