flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У господарському суді Кіровоградської області проведено атестацію державних службовців

12 грудня 2013, 17:09

У господарському суді Кіровоградської області здійснено узагальнення результатів проведеної атестації державних службовців апарату господарського суду в 2013 році.

Загалом, такий напрям роботи, що проводиться відповідно до Закону України «Про державну службу», постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2000 року № 1922 „Про затвердження Положення про проведення атестації державних службовців” та наказу голови господарського суду від 28.01.2013 № 22 „Про проведення атестації в 2013 році” має на меті підвищити ефективність діяльності державних службовців та відповідальність за доручену справу, перевірити відповідність займаній посаді, оцінити ділові та професійні якості, виявленні в ході виконання службових обов’язків, визначених посадовими інструкціями.

Вказаній атестації підлягали 30 працівників господарського суду, посади яких віднесені до посад державних службовців. Проте 12 держслужбовців не атестувалось із причин переведення їх на іншу посаду, звільнення, перебування у відпустках у зв’язку з вагітністю та пологами та для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Варто відзначити, що проведена атестація державних службовців господарського суду забезпечила об’єктивну оцінку результатів діяльності керівників та спеціалістів щодо виконання закріплених за ними обов’язків. Позитивним є те, що за встановленими результатами атестації всі, хто її проходив відповідають займаним посадам.

Організаційні заходи щодо підготовки та проведення атестації державних службовців господарського суду Кіровоградської області відбулись на належному рівні та у визначені строки, а також з дотриманням  вимог, зазначених у законодавстві України.