flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під час чергового навчання суддів господарського суду розглянуто тему «Про судову практику вирішення спорів, пов’язаних із застосуванням позовної давності»

31 грудня 2013, 11:12

          30 грудня 2013 року відбулось чергове навчання  суддів господарського суду Кіровоградської області, у ході якого розглянуто тему «Про судову практику вирішення спорів, пов’язаних із застосуванням позовної давності.

Зокрема, доповідач детально зупинилась на роз’ясненнях Вищого господарського суду України, які викладені у постанові пленуму «Про деякі питання  практики застосування позовної давності у вирішенні господарських спорів» від 29 травня 2013 року.

Так, суддею наголошено на загальних питаннях застосування позовної давності, її спливу, перебігу, а також на загальній і спеціальній позовній давності та збільшення строку позовної давності.

Під час навчання доповідач звернула увагу на практику розгляду справ у господарському суді Кіровоградської області та інших господарських судах в частині  застосуванням позовної давності, при цьому навела правові позиції апеляційної та касаційної інстанцій з цього питання.