flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Кіровоградської області на належному рівні забезпечує доступ громадян до публічної інформації

14 січня 2014, 16:30

       З метою забезпечення виконання вимог Конституції України, Закону України «Про доступ до публічної інформації», реалізації права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні органів влади господарським судом Кіровоградської області у 2013 році проводилась відповідна робота.

Так, одним із важливих завдань в цьому напрямі було своєчасне надання публічної інформації на запити, які надходили від фізичних і представників юридичних осіб в усній формі, поштовою кореспонденцією та електронною поштою.

Дотримуючись норм вказаного вище Закону, загальним відділом (канцелярією) господарського суду Кіровоградської області забезпечувалось своєчасне опрацювання запитів на інформацію та надання відповідей на такі запити у строки не пізніше п'яти робочих днів з дня їх отримання.

Відповідно до норми пункту 1 статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» господарським судом протягом року здійснювалось оприлюднення на офіційному веб-сайті суду в мережі Інтернет у розділі «Інша інформація» звітів щодо задоволення запитів на інформацію.

Загалом  господарським судом Кіровоградської області впродовж року на належному рівні виконувались заходи щодо забезпечення доступу громадян до публічної інформації.

Також господарський суд звертає увагу громадян, що на веб-сайті суду розміщено форми письмових запитів на інформацію для фізичних осіб і для юридичних осіб, об’єднань громадян без статусу юридичної особи. Окрім цього, можна скористатись електронним запитом на інформацію, заповнивши відповідну форму, яку теж розміщено на офіційному веб-сайті.