flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підбито підсумки розгляду господарським судом у 2013 році справ, пов’язаних із надходженням коштів до державного бюджету

17 січня 2014, 14:35

      У господарському суді Кіровоградської області впродовж минулого року розглянуто дев’яносто справ, пов’язаних із надходженням коштів до державного бюджету. В порівнянні із 2012 роком кількість справ вказаної категорії збільшилась на 5 %.

Позивачами у всіх 90 справах було заявлено до стягнення майже 14 млн. грн., задоволено позовних вимог на суму близько 7 млн. грн.  У  2012 році ситуація з такими спорами була дещо інша: загалом заявлено до стягнення 5,5 млн. грн., а задоволено позовні вимоги на суму 2,1 млн. грн.

Варто зазначити, що у 73 справах, або 81% позов подано прокурорами в інтересах держави, яка виступала в особі Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, від імені якого діє його Кіровоградське відділення; Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області;  Аграрного фонду України; Регіонального відділення фонду державного майна України по Кіровоградській області; податкових органів; Міністерства енергетичної та вугільної промисловості; Олександрійської виправної колонії № 104.

До складу відповідачів у справах, які пов’язані із надходженням коштів до державного бюджету належать селянські (фермерські) господарства; товариства з обмеженою відповідальністю; комунальні, приватні та державні підприємства; фізичні особи-підприємці; відкриті акціонерні товариства, інші.

Загалом справи цієї категорії вирішувались суддями господарського суду Кіровоградської області з дотриманням норм процесуального і матеріального права, а низький показник оскаржуваних процесуальних документів свідчить про єдину сформовану судову практику розгляду справ, пов’язаних із надходженням коштів до державного бюджету.