flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок встановлення кількості голосів акціонерів на загальних зборах акціонерів акціонерного товариства обговорено під час навчання суддів господарського суду

23 січня 2014, 16:09

          20 січня в господарському суді Кіровоградської області згідно із затвердженим графіком проведено навчання суддів.

З темою про «Порядок встановлення кількості голосів акціонерів на загальних зборах акціонерів акціонерного товариства» виступила суддя господарського суду Кіровоградської області, яка звернула увагу присутніх на окремих нормах Закону України «Про акціонерні товариства».

 Зокрема, доповідач відзначила, що у загальних зборах акціонерного товариства можуть брати участь особи, включені до переліку акціонерів, які мають право на таку участь, або їх представники. Перелік акціонерів складається станом на 24 годину за три робочих дні до дня проведення таких зборів у порядку, встановленого законодавством про депозитарну систему України. Вносити ж зміни до такого переліку, після його складання заборонено.

Продовжуючи доповідь з вказаної теми суддя детально зупинилась і на питаннях щодо обмеження прав акціонера на участь у загальних зборах, повноважень реєстраційної, лічильної комісій та представника акціонера на загальних зборах.

         Також присутніми на навчанні розглянуто роз’яснення стосовно порядку голосування, підрахунку голосів та інші питання, пов’язані із забезпеченням проведення голосування на загальних зборах акціонерів.