flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У господарському суді Кіровоградської області проведено чергову оперативну нараду суддів

25 березня 2014, 17:37

25 березня 2014 року відбулась чергова оперативна нарада суддів господарського суду Кіровоградської області, під час якої обговорено низку традиційних питань щодо результатів діяльності суддів та апарату суду.

Крім того, суддями господарського суду розглянуто узагальнення застосування законодавства у вирішенні спорів, пов’язаних із наданням в оренду земельних ділянок підводними об’єктами у 2012-2013 роках. Доповідаючи з цього питання суддею зазначено, що протягом вказаного періоду судом вирішено невелику кількість господарських спорів даної категорії.

Зокрема, це справи про визнання недійсним договору оренди землі, зобов’язання повернути землі водного фонду та дострокове розірвання договору оренди землі. При цьому відсутні випадки неоднакового застосування законодавства при вирішенні спорів, пов’язаних із наданням в оренду земельних ділянок під водними об’єктами.

У ході оперативної наради також заслухано інформацію судді, яка брала участь у роботі V конференції суддів господарських судів як делегат від господарського суду Кіровоградської області. Суддя повідомила про перебіг заходу і результати основних розглянутих на ньому питань.