flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду під час навчання розглянули тему «Класифікація договорів у сфері інтелектуальної власності»

25 березня 2014, 14:08

Під час чергового навчального заняття суддів господарського суду Кіровоградської області обговорено тему «Класифікація договорів у сфері інтелектуальної власності».

Насамперед, доповідач з цього питання зазначила, що складність структури та велика кількість різновидів договорів викликає серед науковців дискусії щодо їхньої класифікації та систематизації. 

Окремо суддя зупинилась на специфіці майнових прав інтелектуальної власності та окреслила на підставі яких договорів здійснюється  розпорядження  цими майновими правами.

Зокрема, відповідно до положень статті 1107 Цивільного кодексу України розпорядження майновими правами інтелектуальної власності здійснюється на підставі таких договорів: ліцензія на використання об’єкта права інтелектуальної власності; ліцензійний договір; договір про створення за замовленням і використання об’єкта права інтелектуальної власності; договір про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності; інший договір щодо розпорядження майновими правами інтелектуальної власності. 

Також у ході навчання розглянуто низку договорів у сфері авторського права та суміжних прав, закріплених законодавством України та особливу увагу приділено обговоренню групи договорів щодо відчуження майнових прав інтелектуальної власності, яка на сьогодні є найменш дослідженою.