flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

4 лютого 2014 року проведено чергову оперативну нараду суддів господарського суду

05 лютого 2014, 17:55

        У господарському суді Кіровоградської області проведено чергову оперативну нараду суддів, під час якої обговорено узагальнення практики застосування суддями положень статті 51 Закону України «Про виконавче провадження». Голова суду Володимир Михайлович Балик зазначив, що проведено аналіз з метою виконання рішення Ради суддів господарських судів України від 23.01.2014 №279.

Також головою суду наголошено на тому, що у разі відновлення виконавчого провадження стягувач, суд або орган (посадова особа), якому повернуто виконавчий документ, зобов’язаний у тримісячний строк з дня надходження відповідної постанови пред’явити його до виконання.

Загалом, за результатами вказаного узагальнення, на адресу господарського суду надійшла невелика кількість постанов про відновлення виконавчого провадження. При цьому у всіх випадках судді господарського суду діяли відповідно до вимог чинного законодавства.

Окрім цього, у ході оперативної наради суддями розглянуто узагальнення судової практики вирішення господарським судом спорів за участю прокурорів за 2013 рік, а також інші питання порядку денного, з яких прийняті відповідні рішення.