flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки роботи суддів господарського суду Кіровоградської області за січень 2014 року

17 лютого 2014, 15:56

Підсумки роботи суддів господарського суду Кіровоградської області за січень 2014 року обговорено під час чергової оперативної наради суддів.

За статистичними даними, у січні нинішнього року в господарському суді Кіровоградської області перебувало на розгляді 528 справ і матеріалів, із них 118 надійшло у звітному періоді. У порівнянні із аналогічним періодом 2013 року спостерігається зменшення числа отриманих справ і матеріалів та відповідно кількості прийнятих їх до розгляду.

У минулому місяці господарським судом розглянуто 129 справ і матеріалів, кількість винесених документів, які підлягають оскарженню становить 273, що більше за тогорічні показники.

Стосовно якості роботи суддів у звітному місяці, то варто відзначити, що Вищим господарським судом України залишено в силі 3 рішення господарського суду Кіровоградської області, які під час перегляду в апеляційній інстанції були скасовані.

У ході оперативної наради розглянуто й інші питання порядку денного. Зокрема, суддями обговорено причини скасувань судових рішень господарського суду та взято до уваги правові позиції апеляційної інстанції.

Окрім цього, враховуючи те, що під постійним контролем керівництва господарського суду перебуває організація роботи суддів щодо своєчасного та ефективного відправлення правосуддя, на оперативній нараді розглянуто стан дотримання строків при направленні процесуальних документів до ЄДРСР та оформленні рішень, ухвал, постанов за минулий тиждень. Робота в цих напрямках здійснювалась без порушень, в межах передбачених строків.

Також суддями господарського суду проаналізовано кількість вирішених справ, винесених окремих ухвал, повідомлень та кількість скасованих/змінених процесуальних документів за період з 3 по 7 лютого 2014 року.

З розглянутих питань порядку денного прийняті відповідні рішення.