flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

18 лютого відбулась чергова оперативна нарада суддів господарського суду Кіровоградської області

20 лютого 2014, 15:19

18 лютого 2014 року відбулась щовівторкова оперативна нарада суддів господарського суду Кіровоградської області, під час якої обговорено низку актуальних питань стосовно діяльності суддів та апарату суду.

Так, розглянуто статистичні відомості щодо кількості вирішених справ, винесених окремих ухвал, повідомлень та скасованих/змінених процесуальних документів за минулий тиждень, причини скасувань та змін рішень (ухвал) господарського суду в апеляційному порядку. 

На оперативній нараді окремо звернуто увагу суддів  на інформації про дотримання всіх необхідних строків при направленні процесуальних документів до Єдиного державного реєстру судових рішень за період з 10 по 14 лютого 2014 року та відсутність порушень в організації роботи суддів щодо своєчасного оформлення рішень, ухвал, постанов.

Окрім цього, присутні розглянули узагальнення практики застосування законодавства при розгляді справ про неплатоспроможність боржника у 2013 році.

Доповідаючи з цього питання суддя насамперед проаналізувала статистичні дані повідомляючи про те, що загалом торік до господарського суду Кіровоградської області надійшло 46 заяв про порушення провадження у справі про банкрутство, 442 заяви отримано судом у межах справ про банкрутство.

Протягом 2013 року господарським судом Кіровоградської області розглянуто 136 справ про банкрутство, в тому числі затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута у 125 справах, провадження у 9 справах припинено, у 1 справі затверджено мирову угоду та 1 заяву про порушення провадження у справі залишено без розгляду. Крім того, суддями господарського суду Кіровоградської області протягом минулого року винесено 695 судових актів, що підлягають оскарженню (серед них 22 окремі ухвали), 5 повідомлень направлено до правоохоронних органів.

Продовжуючи свою доповідь з вказаного узагальнення суддя господарського суду детально охарактеризувала заяви про порушення справ про банкрутство за суб’єктним складом, а також причини повернення заяв про порушення провадження без розгляду.

Насамкінець проаналізовано результати перегляду вищими судовими інстанціями процесуальних документів, прийнятих у справах про банкрутство, або у справах, що безпосередньо з ними пов’язані, а  також окреслено проблемні питання, які виникли під час розгляду справ про банкрутство.

За результатами розгляду зазначених питань оперативної наради прийнятті відповідні рішення.