flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником обговорено суддями господарського суду Кіровоградської області у ході навчання

26 лютого 2014, 15:39

Доповідаючи з теми «Особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником» на черговому занятті суддів господарського суду Кіровоградської області лектор детально зупинилась на положеннях статті 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Суддею акцентовано увагу на тому, що в Інформаційному листі Вищого господарського суду №01-06/1149/2013 від 07.08.2013. міститься роз’яснення даної правової норми, зокрема, приписами пункту 12 та підпункту 36.7 пункту 36.

Продовжуючи обговорення зазначеної теми присутніми окремо розглянуто зміст деяких норм Цивільного кодексу України, якими регламентовано порядок ліквідації юридичної особи, а також задоволення вимог кредиторів.

Окрім цього, суддями господарського суду детально обговорено положення статей Господарського кодексу України, пов’язаних із загальним порядком ліквідації суб’єкта господарювання та порядок розрахунків з кредиторами у разі ліквідації суб’єкта господарювання.