flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддями господарського суду обговорено зміни та доповнення до постанов пленуму Вищого господарського суду України, внесені постановою пленуму Вищого господарського суду України від 17.12.2013 №13

26 лютого 2014, 16:05

Під час чергового навчання суддями господарського суду Кіровоградської області розглянуто зміни та доповнення до низки постанов пленуму Вищого господарського суду України, які внесені постановою пленуму  Вищого господарського суду від 17.12.2013 №13 «Про внесення змін і доповнень до деяких постанов пленуму Вищого господарського суду України».

Так, суддями детально проаналізовано зміст пунктів 491 і 492, якими доповнено постанову пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012 №12 «Про деякі питання практики вирішення спорів, пов’язаних із захистом прав інтелектуальної власності».

Зокрема, положеннями пункту 491 роз’яснено застосування приписів статті 49 Закону України «Про авторське право і суміжні права».

Щодо пункту 49вказаної постанови, то в ньому зазначено, що організації колективного управління не належать до державних чи громадських організацій, а отже й до тих платників судового збору, які звільняються від його сплати на підставі пункту 7 частини першої статті 5 Закону України «Про судовий збір» у разі звернення до суду із заявами щодо захисту прав та інтересів інших осіб у випадках, передбачених законодавством.

Зміни і доповнення стосовно роз’яснень про сплату судового збору внесені і до постанови пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013 №7 «Про деякі питання практики застосування розділу VIГосподарського процесуального кодексу України».

Крім того, суддями господарського суду обговорено деякі доповнення і зміни до постанов пленуму Вищого господарського суду України, пов’язаних із практикою застосування позовної давності у вирішенні господарських спорів, а також визнанням правочинів (господарських договорів) недійсними.