flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено оперативну нараду суддів господарського суду

26 лютого 2014, 17:07

На щотижневій оперативній нараді суддів господарського суду Кіровоградської області поміж традиційних питань порядку денного, пов’язаних із діяльністю судової установи розглянуто та обговорено узагальнення судової практики вирішення спорів про визнання недійсними актів Антимонопольного комітету або його структурних підрозділів у 2013 році.

Зокрема, суддя, яка доповідала із вказаного питання, звернула увагу на те, що за звітний період господарським судом Кіровоградської області завершено провадження у 19 справах даної категорії, що становить 1,65% від загальної кількості справ розглянутих судом за 2013 рік та відзначила деяке збільшення числа таких справ у порівнянні з 2012 роком.

Також доповідач торкнулась питання сплати судового збору за подання до господарського суду Кіровоградської області позовів про визнання недійсними актів Антимонопольного комітету або його структурних підрозділів. За результатами дослідження  пільгами чи відстроченням сплати судового збору передбачених ст.ст. 5,8 Закону України «Про судовий збір» позивачі не скористалися, а отже з 19 розглянутих справ даної категорії у визначений узагальненням період (з врахуванням 5 випадків, коли спір вирішено за результатами нового розгляду справи) до Державного бюджету України сплачено 16058,00 грн.     

Суддею проаналізовано статистичні дані щодо перегляду апеляційною та касаційною інстанціями рішень господарського суду з досліджуваної категорії спорів та обговорено, окрім практики вирішення вказаних спорів і підстави скасувань.

Окрім цього, увазі присутніх представлено інформацію стосовно суб’єктивного складу учасників судового процесу.

За підсумками оперативної наради суддів з кожного розглянутого питання прийнятті відповідні рішення.