flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки роботи суддів господарського суду Кіровоградської області за лютий 2014 року суддями обговорено під час оперативної наради

12 березня 2014, 16:22

 Підсумки роботи суддів господарського суду Кіровоградської області за лютий 2014 року обговорили судді під час оперативної наради.

Так, протягом лютого господарським судом отримано 163 заяви, з них 107 позовних заяв, що більше, ніж за аналогічний період минулого року. Збільшення статистичних показників спостерігається щодо кількості прийнятих до розгляду  – 132 проти 128 за лютий 2013 року. Також  збільшилась кількість винесених процесуальних документів, які підлягають оскарженню – 261 проти 229, що  винесені у лютому минулого року.

Окрім  того,  число  розглянутих  заяв  у  звітному  періоді  становить  129,   що менше тогорічних статистичних показників, які становлять 148 розглянутих заяв. 

Поміж тим, у лютому суддями господарського суду Кіровоградської області винесено 7 окремих ухвал, тоді як у 2013 році  таких було тільки 4.

Продовжуючи обговорення підсумків за лютий суддями окремо звернуто увагу на якості роботи, яка пов’язана із кількістю змінених та скасованих судових рішень апеляційною інстанцією з урахуванням числа рішень залишених в силі касаційною інстанцією. Так, їх відсоток від загальної кількості винесених судових актів, які підлягають оскарженню становить 1,9, тоді як у 2013 році аналогічного періоду 3,9 %.

Основні статистичні дані здійснення судочинства у господарському суді Кіровоградської області за минулий місяць представлено на оперативній нараді також у розрізі роботи кожного судді окремо та містять інформацію про кількість справ і матеріалів, що надійшли до суддів на розгляд, число розглянутих та винесених судових актів, які підлягають оскарженню.

Усі статистичні показники на нараді представлено у вигляді діаграм, що наочно ілюструє співвідношення даних та полегшує присутнім аналізувати озвучену інформації.

На оперативній нараді розглянуто й інші питання порядку денного за результатами обговорення яких прийняті відповідні рішення.