flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У господарському суді проведено роботу із забезпечення правильного заповнення декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру

20 березня 2014, 17:39

З метою належного заповнення декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру в господарському суді Кіровоградської області проводиться відповідна інформаційна робота для суддів та державних службовців цієї судової установи.

Зокрема, здійснюється ознайомлення з Методичними рекомендаціями, які надані управлінням державної служби Головдержслужби України в Кіровоградській області та підготовлені відповідно до вимог чинного законодавства. Основним завданням вказаних рекомендацій є надання роз’яснень декларантам стосовно порядку заповнення декларації, запобігання виникнення помилок, а також вирішення певних спірних питань при заповненні.

Враховуючи те, що 14 травня 2013 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації антикорупційної політики», яким внесено низку змін до антикорупційного закону в частині декларування, судді та державні службовці господарського суду Кіровоградської області особливу увагу приділили вивченню цих положень.

Варто зазначити, що обов’язок осіб, уповноважених на виконання функцій держави (до цієї категорії осіб належать професійні судді, державні службовці,  інші) декларувати своє майно, доходи витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік встановлено статтею 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».