flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації помічників Господарського суду Кіровоградської області

08 жовтня 2018, 16:04

01 – 05 жовтня 2018 року у м. Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено підготовку помічників суддів і консультантів господарських судів та підвищення рівня їхньої кваліфікації.

Господарським судом Кіровоградської області для проходження підготовки направлено трьох помічників суддів: Гуру Вікторію, Костенко Вікторію та Кушнір Діану.

П’ятиденне навчання помічників проходило продуктивно за затвердженою програмою у формі інтерактивних лекцій з використанням презентації PowerPoint, обговорення проблемних питань, вирішення ситуативних задач у сформованих групах, під час якого останні удосконалили знання стосовно історичних моментів формування судочинства в Україні та судової реформи, основних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів», актуальних питань забезпечення виконання та застосування Господарського процесуального кодексу України, підвідомчості та підсудності справ господарського суду, порядку повідомлення нерезидента України про розгляд судової справи, доказів його належного повідомлення, антикорупційного законодавства, моделювання проведення судових засідань при допуску до судового процесу засобів масової інформації.

Окрему увагу приділено застосуванню Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», особливостям судових процедур, які застосовуються судом до боржника у процесі здійснення провадження у справі про банкрутство, відповідальності за порушення законодавства про банкрутство, розгляду справ про банкрутство споживчих товариств та низці інших проблемних питань стосовно ліквідаційної процедури, застосування господарських процесуальних строків, практиці застосування одночасного стягнення пені і штрафу за порушення грошового зобов’язання за договором тощо.

Крім теоретичних знань, слухачі мали змогу набути практичні навички, взявши участь за окремою програмою у тренінгу «Захист права власності в світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини».

Навчання завершено пізнавальною лекцією щодо основ тайм–менеджменту, ефективного використання робочого часу, оскільки в умовах великої завантаженості та нестачі часу, вміння розподіляти робочий час працівником набуває особливого значення.

Після закінчення курсу підготовки слухачам вручено відповідні Сертифікати Національної школи суддів України.

Господарський суд Кіровоградської області дякує Національній школі суддів України за вдалу організацію, насичену тижневу програму навчання та  дружню атмосферу, завдяки чому працівники із задоволенням підвищують свій професійний рівень.