flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації суддів місцевих господарських судів

24 травня 2018, 11:24

З 14 по 18 травня 2018 року голова Господарського суду Кіровоградської області Вавренюк Л.С. та суддя Тимошевська В.В. пройшли підготовку для підвищення кваліфікації суддів місцевих господарських судів.

Даний захід організований Національною школою суддів України згідно з Календарним планом підготовки суддів для підвищення кваліфікації на 2018 рік.

Програмою підготовки передбачено розгляд низки актуальних питань у формі інтерактивних лекцій з використанням презентації Power Point, тренінгів та модерованих дискусій, а саме:

- особливості застосування Господарського процесуального кодексу України (в редакції 2017 року);

- поняття зобов’язань, відповідальність за невиконання господарських зобов’язань;

- зобов’язальне право та зобов’язальні правовідносини, особливості застосування Господарського процесуального кодексу України у даних правовідносинах;

- особиливості та проблеми заміни осіб у зобов’язаннях в судовій практиці, застосування інфляційної індексації;

- позовна давність: наслідки спливу позовної давності та проблемні питання її поновлення;

- врегулювання спорів за участю судді у господарському судочинстві;

- проблемні питання здійснення судового провадження під час розгляду справ у суді першої інстанції за приписами Господарського процесуального кодексу України;

- застосування основних приписів земельного законодавства при розгляді справ господарськими судами, а також: проблемні питання, які виникають при застосуванні судами Закону України «Про оренду землі», спори про стягнення орендної плати за договорами, укладеними до набрання чинності закону України від 06.09.2012 року № 5245-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державно та комунальної власності».

Під час вказаного заходу значну увагу приділено застосуванню Європейської конвенції з прав людини у господарському судочинстві та рішенням Європейського суду з прав людини.

Окрім теоретичних знань судді також мали можливість прийняти участь у тренінгу стосовно психологічної адаптації до суддівської діяльності, отримали знання про застосування психологічних засобів зовнішньої саморегуляції та ролі самовдосконалення у розвитку професійної адаптивності і професійної майстерності судді.

Також слухачі мали можливість удосконалити знання з українського ділового мовлення і мистецтва правового письма у формі інтерактивної лекції з використанням фліпчарту, а також обговорити інші питання.

Після закінчення підготовки слухачам вручено відповідні Сертифікати Національної школи суддів України.