flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась міжнародна конференція з обговорення актуальних питань господарської юрисдикції

03 червня 2024, 14:40

Голова Господарського суду Кіровоградської області Ганна Поліщук взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції «Україна на шляху до євроінтеграції: ефективне управління державною власністю як інструмент відновлення економіки України. Місія та візія господарської юрисдикції».

Захід, присвячений 33-й річниці утворення господарських (арбітражних) судів організував Верховний Суд спільно з проєктом Європейського Союзу «Право-Justice», проєктом Ради Європи «Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду», проєктом Спеціального представника Головування ОБСЄ – Координатора проєктів в Україні «Підтримка Верховного Суду та вищих судів у реалізації судової реформи та забезпеченні доступу до правосуддя в умовах війни», Німецьким фондом міжнародного правового співробітництва.

Під час конференції учасники розглянули важливі на сьогодні питання, пов’язані з реформуванням корпоративного управління державним сектором економіки, корпорацією державного майна, банкрутством державних підприємств в Україні у контексті виконання рішень ЄСПЛ у справах «Юрій Михайлович Іванов проти України» і «Бурмич та інші проти України», а також обговорили шляхи забезпечення конкурентних засад економіки.

Навіть в умовах війни економічні процеси в державі тривають, а відтак  господарські суди продовжують розглядати велику кількість справ. Варто зазначити, що результати роботи господарської ланки правосуддя доводять її надзвичайну ефективність, що сприяє поліпшенню бізнес-клімату в країні та залученню інвестицій.

Детально про міжнародну науково-практичну конференції за посиланням: https://court.gov.ua/press/news/1615085/

Відеотрансляція конференції: https://www.youtube.com/live/WlRJUMc5PF8