flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про стан здійснення судочинства суддями господарського суду протягом лютого 2015 року

18 березня 2015, 11:55

          За даними судової статистики за лютий 2015 року господарським судом Кіровоградської області отримано 161 заяву, з них прийнято до розгляду – 122, повернуто  без  розгляду – 26,  відмовлено  у  прийнятті або  передано за підсудністю – 7.

За поданими заявами сплачено до Державного бюджету судовий збір у розмірі 703 702 грн, присуджено до стягнення в дохід бюджету – 79 063 грн.

 Впродовж другого місяця нинішнього року суддями господарського суду розглянуто 183 заяви, що на 54 заяви більше ніж за аналогічний період минулого року. Заявлені вимоги задоволено повністю або частково у 85 випадках. З розглянутих заяв 63 подано прокурорами або їх заступниками.

Крім того, розглянуто 31 заява у межах провадження справ про банкрутство, у тому числі у 2 випадках затверджено звіт ліквідатора та припинено провадження.

У лютому закінчено провадженням 12 справ, пов’язаних з надходженням коштів до Державного бюджету та державних позабюджетних фондів, з яких 11 справ розглянуто за позовами прокурорів та їх заступників в інтересах Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, а 1 справа – за позовом обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Сума грошових коштів, присуджених до стягнення в Державний бюджет за результатами розгляду справ становить – 346 118 грн.

З метою недопущення в подальшій роботі порушень вимог чинного законодавства суддею господарського суду Кіровоградської області винесено керівнику державної установи окрему ухвалу про виявлені під час вирішення спору порушення.

Загальна кількість винесених протягом лютого 2015 року судових актів, які підлягають оскарженню становить 351, що на 26 % більше їх кількості в лютому 2014 року. Також у порівнянні з аналогічним періодом минулого року покращився відсоток якості роботи суддів, що пов’язаний із кількістю змінених та скасованих судових рішень судом апеляційної інстанції від загальної кількості винесених судових актів, які підлягають оскарженню. З врахуванням рішень, які залишені в силі при перегляді в касаційній інстанції, він становить 1,7%, тоді як в попередньому періоді він становив 1,9%.