flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Протягом кількох останніх років господарський суд продовжує зберігати високу якість здійснення правосуддя

11 березня 2015, 14:00

Голова господарського суду Кіровоградської області Володимир Михайлович Балик 5 березня нинішнього року взяв участь у роботі пленуму Вищого господарського суду України.

Одним із питань порядку денного засідання стало обговорення підсумків роботи господарських судів усіх рівнів за минулий рік та завдання на 2015 рік. Загалом наведені статистичні дані засвідчили зменшення навантаження на суддів господарських судів, високу якість їх розгляду та збільшення розміру стягнення до державного бюджету коштів за результатами розгляду справ.

Варто відзначити, що господарський суд Кіровоградської області досяг найкращих показників якості розгляду справ поміж інших судів цієї спеціалізації. Так, відсоток скасованих (змінених) процесуальних документів до загальної кількості винесених судових актів, які підлягають оскарженню у 2014 році становить 1,4%.  Наведене свідчить, що господарський суд протягом останніх років продовжує зберігати високу якість здійснення правосуддя.

Також під час пленуму обговорено хід виконання постанов пленуму Вищого господарського суду України від 10.07.2014 №2 «Про підсумки роботи господарських судів України у 2013 році, в першому півріччі 2014 року та завдання на друге півріччя 2014 року».

Окрім того, у ході роботи засідання внесено зміни і доповнення до деяких постанов пленуму ВГСУ, а також затверджено нову редакцію Регламенту пленуму ВГСУ та Положення про порядок підготовки та прийняття постанов пленуму Вищого господарського суду України.