flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнено результати опитування учасників судового процесу та відвідувачів суду

19 грудня 2023, 15:35

Упродовж трьох тижнів тривало у Господарському суді Кіровоградської області  анкетування учасників судового процесу та відвідувачів суду.

         Захід проводився з метою з’ясування суспільної думки щодо рівня організації роботи суду, зокрема і в період діючого правового режиму воєнного стану та пошуку нових напрямів удосконалення діяльності суду.

         Отримані результати свідчать про те, що респонденти позитивно оцінюють роботу канцелярії, помічників суддів і секретарів судового засідання. Також більшість учасників анкетування зазначили, що рішення у справі викладено легкою для розуміння мовою.

         На «відмінно» та «добре» оцінили респонденти:

  • рівень етичної поведінки працівників апарату суду (доброзичливість, коректність при спілкуванні);
  • дотримання строків та процедур розгляду справ (матеріалів) у Господарському суді Кіровоградської області;
  • зручність та комфортність перебування у приміщенні суду;
  • повноту, якість та доступність необхідної для відвідувачів суду інформації: наявність інформаційних стендів, зразків документів, порядку сплати судового збору, інформації щодо розміщення кабінетів тощо;
  • графік роботи загального відділу, що дає можливість вчасно та безперешкодно вирішувати справи в суді: подати позов, ознайомитися з матеріалами справи, отримати копію судового рішення та наказ.

         Учасники анкетування у своїх відповідях зазначили, що судові засідання в яких вони беруть участь розпочинаються своєчасно, проте інколи повітряні тривоги не дозволяють цього зробити.

         Загалом можна констатувати, що діяльність Господарського суду Кіровоградської області отримала високу оцінку відвідувачів суду, яка є результатом щоденної роботи адміністрації суду, суддів та працівників апарату суду.

         Вдячні усім учасникам анкетування за надані відповіді та побажання!

Узагальнений звіт щодо результатів опитування оприлюднено на офіційній вебсторінці Господарського суду Кіровоградської області вебпорталу «Судова влада України» розділ «Показники діяльності» «Підсумки роботи».