flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У господарському суді Кіровоградської області узагальнено судову практику розгляду в 2014 році судових справ, пов’язаних із надходженням коштів до державного бюджету

12 січня 2015, 15:35

У господарському суді Кіровоградської області узагальнено судову практику розгляду в 2014 році судових справ, пов’язаних із надходженням коштів до державного бюджету.

Загалом за звітний період господарським судом розглянуто 72 справи,  пов’язані із надходженням коштів до державного бюджету. Позивачами у всіх справах було заявлено до стягнення майже 7 млн. грн, задоволено позовних вимог на суму близько 3,5 млн. грн, що становить 52% від загальної суми заявлених грошових вимог.

У 57 справах (79%) позов подано прокурорами в інтересах держави, яка виступала в особі Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, від імені якого діє його Кіровоградське відділення; Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області;  Аграрного фонду України; Регіонального відділення фонду державного майна України по Кіровоградській області; Головного управління Держземагенства у Кіровоградській області; селищної ради та аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області.

До складу відповідачів у справах, які пов’язані із надходженням коштів до державного бюджету належать фермерські господарства; товариства з обмеженою відповідальністю; фізичні особи-підприємці; комунальні та приватні підприємства; навчальні заклади, інші.

Варто зазначити, що в апеляційному порядку оскаржено 10 процесуальних документів, з яких 1 рішення частково скасовано, у 5 випадках судові рішення  залишені без змін, у 2 випадках апеляційну скаргу повернуто без розгляду і 2 випадках справи наразі не переглянуті в апеляційній інстанції.

Узагальнення практики вирішення господарським судом справ, пов’язаних із надходженням коштів до державного бюджету показало, що в цілому у суддів господарського суду Кіровоградської області сформована стала судова практика, проблемних чи спірних питань з розгляду справ досліджуваної категорії протягом 2014 року не виникало.