flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок проведення земельних торгів розглянуто суддями господарського суду Кіровоградської області у ході навчального заняття

06 листопада 2014, 10:55

Порядок проведення земельних торгів розглянуто суддями господарського суду Кіровоградської області у ході чергового навчального заняття.

Зокрема, доповідаючи із вказаної теми суддя наголосила на тому, що згідно вимог ч. 5 статті 137 Земельного кодексу України (в редакції, яка діяла до 19.08.2012), земельні торги повинні були проводитись в порядку, встановленому законом. Однак на рівні закону ці питання врегульовані не були. І лише у липні 2012 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону». Так, вказаним вище Законом внесено зміни в главу 21 Земельного кодексу України, норми статей 135-139, які раніше мали загальний характер і спричиняли різні проблеми правозастосування, викладено в новій редакції. Це, безперечно, сприяє чіткому впорядкуванню процедури проведення земельних аукціонів та врегулюванню на законодавчому рівні даного питання.

Під час навчання суддями господарського суду також обговорено організаційні аспекти проведення аукціону, які включають декілька етапів, зокрема добір земельних ділянок державної чи комунальної власності, формування лотів до проведення земельних торгів, підготовку та порядок проведення власне самої процедури аукціону, встановлення та оприлюднення результатів земельних торгів.