flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У господарському суді Кіровоградської області допомагають учасникам антитерористичної операції

18 вересня 2014, 08:16

Колектив господарського суду Кіровоградської області активно бере участь у наданні допомоги українським військовим. Така робота відбувається у різних форматах, є добровільною справою за покликом душі та виходячи із матеріальних можливостей кожного із працівників суду.

Нещодавно судді та апарат господарського суду взяв участь у акції «Феміда в допомогу бійцям АТО», метою якої був збір коштів на закупівлю ліків та продовольства для бійців 42-го та 34-го батальйонів. Крім того, працівники суду відвідали благодійний футбольний матч у ході якого зібрано кошти на реабілітацію кіровоградського військового – старшого сержанта розвідника Кіровоградського полку спеціального призначення Василя Петринка, який отримав важке поранення під час антитерористичної операції.

Суддями господарського суду неодноразово перераховувались кошти на проходження курсу лікування інших бійців, які постраждали під час проведення антитерористичної операції в України.

Крім того, на зборах суддів господарського суду Кіровоградської області підтримано пропозицію Ради суддів господарських судів України щодо узгодження дій судів, які вже тривалий час надають допомогу постраждалим від бойових дій солдатам та їхнім родинам.

Так, за результатами обговорення вказаного питання суддями господарського суду вирішено надавати щомісячно адресну фінансову допомогу на медичне забезпечення учасників антитерористичної операції (військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України, добровольчих батальйонів).

Для оперативного отримання інформації про потреби військовослужбовців судді господарського суду вирішили налагодити комунікації з медичними закладами міста – Кіровоградською обласною лікарнею і Кіровоградським обласним госпіталем для інвалідів Вітчизняної війни, у яких на лікуванні перебувають поранені  та тяжкопоранені учасники АТО, а також з військовими частинами, координаційним центром допомоги військовим та їхнім родинам при Кіровоградській обласній державній адміністрації, громадськими організаціями військових та волонтерами.