flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддями господарського суду розглянуто висновки Верховного Суду України, викладені у рішеннях, прийнятих за результатами розгляду про перегляд судових рішень у справах про банкрутство

17 квітня 2014, 14:40

 У ході чергового навчання суддями господарського суду Кіровоградської області обговорено висновки Верховного Суду України, викладені у рішеннях, прийнятих за результатами розгляду заяв про перегляд судових рішень у справах про банкрутство. При цьому учасниками заняття проаналізовано зміст постанови від 01.10.2013 у господарській справі №3-27/гс13.

Суддя, яка доповідала із вказаного питання підкреслила, що у вказаній постанові зазначено: згідно з абз.2 ч.4 ст.12 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (у редакції Закону України від 22.12.2011 №4212-VI) встановлено загальну заборону на нарахування штрафу і пені протягом часу дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, і її зміст не обмежується припиненням заходів забезпечення конкурсних вимог. Тому упродовж дії мораторію неустойка за невиконання поточних грошових зобов’язань не нараховується. 

Присутні на навчанні судді з метою забезпечення правильного застосування законодавства, яке регулює зазначені правовідносини, взяли до відома висновки найвищого судового органу.