flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Кіровоградської області взяли участь у підготовці, яку проводило Дніпропетровське регіональне відділення школи суддів України

14 квітня 2014, 16:58

 З 31 березня по 11 квітня 2014 року для суддів місцевих господарських судів Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено підготовку, в якій взяли участь і троє суддів господарського суду Кіровоградської області. 

Для читання лекцій запрошені судді з Дніпропетровського апеляційного господарського суду. Протягом двох тижнів учасники даного заходу розглянули та обговорили низку тем, пов’язаних із антикорупційним законодавством, застосуванням окремих норм матеріального та процесуального права, теоретичними та практичними проблеми застосування національного законодавства.

Окрім того, суддями місцевих господарських судів під час занять обговорено питання щодо конституційно-правових засад здійснення правосуддя в Україні, особливостей розгляду корпоративних та земельних спорів, а також проблемні питання, що виникають при  обранні та застосуванні запобіжних заходів і заходів забезпечення позову, поверненні позовної заяви, відмови у її прийнятті, залишенні позову без розгляду, припиненні провадження у справі та інші.

По завершенню навчальної підготовки судді  місцевих господарських судів отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.