flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про підвищення кваліфікації головного спеціаліста відділу управління персоналом

15 жовтня 2020, 17:15

Останнім часом, із урахуванням того, що одним із важливих завдань судової влади визначено забезпечення максимальної відкритості та доступності судової системи, суди усіх рівнів та інстанцій як ніколи потребують спеціалістів із забезпечення зв’язків із ЗМІ (прес-секретарів).

Відчувається гостра необхідність у кваліфікованих працівниках, які будуть тією з’єднувальною ланкою між судом і засобами масової інформації, судом і громадськістю, надаватимуть інформацію про суд, діяльність суддів та працівників апарату, повідомлятимуть щодо розгляду резонансних справ, допомагатимуть журналістам розібратися у тлумаченні норм права та специфіці юридичних термінів і понять, інтерпретація яких вимагає спеціальних знань.

Проблема виникає в тому, що не всі судові установи мають окремо навченого у цій галузі працівника, а у більшості випадків, такий напрям роботи додатково виконують керівники апаратів, їх заступники або інші спеціалісти.

Саме для тих осіб, які відповідають за забезпечення взаємодії суду зі ЗМІ та громадськістю, Дніпровським регіональним відділенням Національної школи суддів України організовано та проведено підготовку в онлайн режимі з використанням програми ZOOM.

Від Господарського суду Кіровоградської області участь у заняттях, які проходили з 5 по 9 жовтня 2020 року, взяла головний спеціаліст відділу управління персоналом Бабич Тетяна Володимирівна.

Варто зазначити, що лекції, до читання яких запрошувались провідні юристи, науковці та судді стосувались широкого кола питань щодо мистецтва правового письма та процесуального документування із врахуванням змін і доповнень до сучасного ділового стилю; загальних правил ведення судового діловодства в місцевих загальних та апеляційних судах; планування та алгоритму дій, спрямованих на забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій;  Європейської системи захисту прав людини; психології діяльності  та професійної етики працівників апарату суду, інші.

Особливу зацікавленість учасників підготовки викликали теми про основні напрямки роботи прес-секретаря суду, організацію медіа-супроводу діяльності суду, моніторинг медійного простору, особливості підготовки медіа-карти, інформаційне наповнення веб-сайту та аналіз ефективності цієї роботи, висвітлення діяльності суду на офіційному веб-сайті та сторінках суду у соціальних мережах.

Завершилась підготовка підбиттям підсумків та анкетуванням слухачів, а відповідні сертифікати Національної школи суддів України будуть надіслані учасникам навчання на їхні електронні адреси.