flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо декларування доходів суддів та державних службовців апарату господарського суду

15 квітня 2011, 18:11

       Обов'язок кожного судді та державного службовця  - подати  у визначені строки декларацію про доходи. Нинішня кампанія декларування дещо різниться від попередніх у зв'язку з прийняттям  нового Податкового кодексу, а відповідно і  внесенням змін до деяких законодавчих актів, зокрема, до статті 54 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статті 13 Закону України «Про державну службу».  Про те, що змінилося  у порядку надання декларацій про доходи  суддями  та працівниками-держслужбовцями неодноразово обговорювалось на зборах суддів у господарському суді Кіровоградської області. 

Проведеним листуванням господарського суду  з органами Державної податкової служби, Державною судовою адміністрацією України та Вищим господарським судом України  з'ясувалось, що декларування суддями та працівниками суду-держслужбовцями своїх доходів, отриманих протягом  2010 року здійснюється у такому ж порядку, який діяв  до 1 січня нинішнього року. Що ж стосується доходів, отриманих у 2011 році, то вони, декларуватимуться  наступного року, і, певна, річ, за уніфікованою декларацією. Оприлюднення копій таких декларацій в установленому порядку також буде здійснюватися починаючи з податкової декларації за 2011 рік. На таку позицію діючої норми Закону України «Про судоустрій і статус суддів» звернено увагу Державної судової адміністрації України Радою суддів України в рішенні від 25.03.11 р. №19.

Варто зазначити, що з метою належної організації роботи, в суді було проведено чергове ознайомлення з Методичними рекомендаціями щодо заповнення державними службовцями та особами, уповноваженими на виконання функції держави, декларації про доходи, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця та особи, яка претендує на зайняття посади державного службовця, щодо себе та членів своєї сім'ї, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 9 квітня 2001 р. №175. 

Як відомо, кампанія декларування доходів, отриманих минулого року  завершується 15 квітня. Проте, вже 1-го квітня нинішнього року всі працівники господарського суду, навіть ті, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною подали декларації. У свою чергу, працівниками організаційно-кадрового відділу перевірено правильність їх заповнення, бланки декларацій долучено до особових справ суддів та державних службовців господарського суду Кіровоградської області.