flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Кіровоградської області поінформував громадськість щодо нового Закону України «Про судовий збір»

04 листопада 2011, 17:58

 Господарський суд Кіровоградської області поінформував громадськість щодо нового Закону України «Про судовий збір» 

Відомо, що 1 листопада нинішнього року набрав чинності Закон України «Про судовий збір» підписаний главою держави ще у липні місяці.

Прийняття Закону зумовило низку змін та доповнень до багатьох нормативно-правових актів, зокрема і тих, що застосовуються в господарському судочинстві.

З метою належної поінформованості громадськості стосовно нововведень, що містяться у Законі України «Про судовий збір» господарським судом Кіровоградської області проведено значну інформаційно-роз'яснювальну роботу.

У належний час були підготовлені і розміщенні на офіційному веб-сайті суду зміни стосовно розмірів та ставок судового збору за відповідні процесуальні дії, які здійснюються господарським судом Кіровоградської області та ставки судового збору за видачу судом документів, а також реквізити для перерахування судового збору.

Дану інформацію для учасників судового процесу розміщено  і на дошці оголошень, і в «Інформаційному кіоску», що знаходяться на першому поверсі у приміщенні господарського суду.

А більш широке коло громадськості може ознайомитися з новаціями Закону України  «Про судовий збір» зі шпальт обласної газети «Народне слово» від 3 листопада, до якої прес-служба господарського суду підготувала роз’яснювальну інформацію.

 Робота проведена, і вже сьогодні до господарського суду Кіровоградської області надходять позовні заяви зі сплатою судового збору  за відповідні процесуальні дії відповідно до ставок, які визначені Законом України «Про судовий збір».