flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У господарському суді Кіровоградської області відбувся День відкритих дверей

12 грудня 2011, 17:53

 У господарському суді Кіровоградської області відбувся

День відкритих дверей

Незабаром працівники всіх судів відзначатимуть своє професійне свято, і з цієї нагоди у господарському суді Кіровоградської області відбувся День відкритих дверей для засобів масової інформації та громадських організацій правового спрямування.

У рамках заходу гості зустрілись та поспілкувались з головою суду Володимиром Михайловичем Баликом, який розповів про основні функції та завдання діяльності господарського суду Кіровоградської області, а також відповідаючи на запитання присутніх торкнувся цікавих тем щодо призначення кандидатів на посаду судді вперше за новим відбором, автоматизованого розподілу справ, спеціалізацію суддів та ін.

Голова суду повідомив, що на сьогодні у складі суддівського корпусу висококваліфіковані судді, деякі мають стаж роботи понад 15 років і вони результативно працюють на ниві зміцнення законності та правопорядку у сфері господарських відносин області. Також є і молоді фахівці, які постійно вдосконалюють свої знання, набувають досвіду та демонструють чудові результати роботи.

Судді та працівники апарату перебувають в постійному процесі навчання, підвищують кваліфікацію на семінарах, які проводяться Національною школою суддів, а також і в самому господарському суді, відповідно до затвердженого графіка щотижня відбуваються навчальні заняття. 

Володимир Балик зазначив, що господарський суд Кіровоградської області неодноразово був визнаний в Україні найкращим за низкою показників, серед яких – найменша кількість змінених та скасованих після апеляцій рішень, що вважається одним із найважливіших критеріїв оцінки якості роботи суддів.

Далі учасникам заходу було запропоновано екскурсію, під час якої вони мали змогу ознайомитись з приміщенням господарського суду, організацією роботи загального (канцелярії), організаційно-кадрового відділів, бібліотеки та інших підрозділів суду. Разом з керівником апарату відвідали робочі кабінети суддів, їхніх помічників і секретарів.

Проведення Дня відкритих дверей стало чудовою можливістю продемонструвати відкритість діяльності судової установи та відобразило бажання побудови  безпосереднього діалогу господарського суду з громадськістю.