flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено навчання серед суддів господарського суду Кіровоградської області

22 березня 2012, 17:39

         Відповідно до затвердженого плану заходів на 2012 рік щодо запобігання і протидії корупції у господарському суді Кіровоградської області для суддів було проведено навчання на тему «Основні положення Закону України Про засади запобігання і протидії корупції».

Заступник голови суду Є.М. Наливайко, яка проводила навчання, у своєму виступі наголосила на необхідності дотримання суддями та державними службовцями положень антикорупційних законів, що набрали чинності минулого року.
При вивченні нововведень, передбачених Законами України «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення» присутнім пропонувалось з’ясувати наскільки норми цих законів будуть ефективними під час їх практичної реалізації і чи сприятимуть вони досягненню поставленої мети.
Під час навчання особливу увагу було приділено основним новаціям у зазначених законах, зокрема, тих, що стосуються розширення та уточнення кола суб’єктів, які можуть бути суб’єктами відповідальності за корупційні правопорушення; конкретизації суб’єктів, які здійснюють запобігання та протидію корупції; уточнення порядку проведення спеціальних перевірок; запровадження жорсткого механізму притягнення до відповідальності та усунення наслідків корупційного правопорушення.
Доповідач також зосередила увагу присутніх на вивченні нового розділу III «Участь громадськості в заходах щодо запобігання та протидії корупції», проаналізувала особливості заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру; антикорупційні обмеження щодо осіб, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування; Порядку передачі дарунків, одержаних як подарунки державі, Автономній Республіці Крим, територіальній громаді, держаним або комунальним установам чи організаціям та деякі інші статті Закону.
Законодавством передбачено кардинальні нововведення щодо запобіганню і протидії корупції, і знати їх досконало – обов’язок кожного судді, державного службовця – такий висновок зробили учасники навчання.
 
Прес-служба
господарського суду
Кіровоградської області