flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова господарського суду Кіровоградської області взяв участь у засіданнях колегії Державної судової адміністрації України та пленуму Вищого господарського суду України

28 березня 2012, 17:39

 Голова господарського суду Кіровоградської області Володимир Балик взяв участь у засіданнях колегії Державної судової адміністрації України та пленуму Вищого господарського суду України, що відбулися минулого тижня у столиці. Про результати роботи цих зборів очільник суду повідомив по поверненні з Києва на оперативній нараді. Він зазначив, що на засіданні колегії ДСА України було підбито підсумки роботи за минулий рік, обговорено виконання Державного бюджету України за 2011 рік, стан фінансового забезпечення судової системи у 2012 році, розглянуто інші питання.

Більш детально голова суду зупинився на інформації про пленум Вищого господарського суду України під час якого також обговорювались підсумки роботи, зокрема господарських судів за минулий рік та завдання на перше півріччя 2012 року.

На засіданні пленуму, - зазначив Володимир Балик, -  голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков наголошував на тому, що торік значна увага надавалась призначенню висококваліфікованих суддів на адміністративні посади, і що нинішнього року, маючи на меті забезпечити кожну стадію господарського судочинства професійними кадрами, триватиме робота в цьому напрямку. Кожному із суддів необхідно повсякденно працювати над підвищенням своєї кваліфікації, і неодмінно брати участь у навчаннях, організованих Національною школою суддів України.

Крім цього, він ознайомив суддів з основними статистичними показниками, які були озвучені на пленумі щодо розглянутих справ господарськими судами в Україні, а також якості судових рішень і відзначив, що в останньому, господарський суд Кіровоградської області спрацював добре, посівши друге місце серед господарських судів, які мають найменше змінених та скасованих судових актів. При цьому повідомивши присутнім на нараді, що відтепер при складанні статистичних звітів та доповідних записок про результати роботи господарського суду області за певний звітний період, окрім загальної характеристики діяльності суддів зазначатимуться й ті судді, які матимуть низькі показники у здійсненні судочинства.

Також, - зауважив Володимир Балик, - на пленумі було розглянуто хід виконання постанови пленуму Вищого господарського суду України «Про підсумки робот господарських судів України у першому півріччі 2011 року та завдання на друге півріччя 2011 року», затверджено зміни до персонального складу і структури Науково-консультативної ради ВГСУ та прийнято ряд постанов щодо правозастосування, які судді господарського суду Кіровоградської області обов’язково вивчатимуть на щотижневих заняттях.

Надану головою суду інформацію про результати роботи пленуму учасники оперативної наради взяли до відома.

 

Прес-служба

господарського суду

Кіровоградської області