flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стартував конкурс професійної майстерності серед помічників суддів та секретарів судового засідання господарського суду Кіровоградської області

30 березня 2012, 17:38

  

Проведення конкурсу професійної майстерності серед помічників суддів та секретарів судового засідання вже стало гарною традицією в господарському суді Кіровоградської області.

Започаткований шість років тому конкурс на визнання «Кращий помічник судді господарського суду Кіровоградської області» та «Кращий секретар судового засідання господарського суду Кіровоградської області» проводиться щорічно напередодні річниці утворення господарських (арбітражних) судів і, варто зазначити, такий вид роботи отримав схвальні відгуки працівників судової установи.

Нинішнього року конкурс стартував 27 березня. Учасників ознайомили із затвердженими темами для написання творчих робіт. Зокрема, помічники суддів роздумуватимуть та матимуть можливість висвітлити своє бачення щодо «Суб’єктивних та об’єктивних обставин, які унеможливлюють виникнення помилок і сприяють досягненню успіхів у роботі»,   а секретарі судового засідання розглядатимуть тему «Шаблонність» в роботі – є корисним напрацюванням чи перешкодою подальшого розвитку?».

Ще одним етапом конкурсу є аналіз матеріалів щодо оформлення судових справ секретарями судового засідання та перевірка дотримання ними вимог Інструкції з діловодства в господарських судах України при виконанні посадових обов’язків, а помічників суддів оцінюватимуть за результатами аналізу матеріалів щодо реєстрації позовних заяв, ведення журналів судових справ та перевірок правильності заповнення статистичних карток по судовим справам і дотримання вимог Інструкції з діловодства в господарських судах України при виконанні посадових обов’язків. Крім того, для помічників суддів передбачена ще одна сходинка проходження конкурсу – виготовлення проекту рішення в судовій справі, що знаходиться у провадженні судді за вибором журі. 

Загалом умовами конкурсу професійної майстерності, як бачимо, охоплено оцінювання різних аспектів діяльності помічників суддів та секретарів судового засідання  і проведення такої роботи допоможе виявити і підтримати творчі праці, а також сприятиме поширенню практичного досвіту працівників суду.

За результатами конкурсу будуть визначені переможці – «Кращий помічник судді господарського суду Кіровоградської області» та «Кращий секретар судового засідання господарського суду Кіровоградської області». Тож побажаємо усім учасникам успіху і творчого натхнення і нехай, як то кажуть, переможе найкращий!

 

Прес-служба

господарського суду

Кіровоградської області