flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Гарна традиція – проведення Дня відкритих дверей

30 травня 2012, 17:35

 

 

Вже стало гарною традицією проводити Дні відкритих дверей у господарському суді Кіровоградської області. Ось і на цьому тижні, напередодні відзначення річниці утворення системи господарських (арбітражних) судів, двері судової установи були відчинені для всіх бажаючих ознайомитись з роботою суду, історією становлення та розвитку господарського судочинства та побувати на судовому засіданні.

За роки свого існування господарські суди утвердились як спроможна, ефективно діюча складова судової системи України, яка покликана забезпечувати захист порушених прав та законних інтересів учасників економічних відносин. За всі роки діяльності суди цієї юрисдикції формували власну судову практику, яка постійно доповнюється та вивчається, а набутий досвід судді використовують задля здійснення правосуддя на високому рівні.

Під час заходу була озвучена цікава інформація щодо шляху перетворення державного арбітражу в арбітражний суд, а потім – у господарський суд Кіровоградської області. Завдяки архівним дослідженням, які проводили спеціалісти суду відновлено факти про перших арбітрів та працівників арбітражу, знайдено матеріали про категорії справ, які розглядались у післявоєнні роки в Кіровоградській області та багато інших цікавих даних із історії суду.

Загалом проведення таких зустрічей наближує суспільство до судової системи, підкреслює прозорість, відкритість, бажання до діалогу та підвищує правову освіту громадян у сфері здійснення господарського правосуддя.

 

 

Прес-служба

господарського суду

Кіровоградської області