flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарській суд Кіровоградської області відвідали студенти-правознавці

29 листопада 2012, 11:48

 Вже не вперше у господарському суді Кіровоградської області проходить захід День відкритих дверей. Цього разу гостями були студенти першого курсу спеціальності «Правознавство» з Кіровоградського інституту розвитку людини «Україна».

Розпочалась зустріч із знайомства майбутніх юристів з головою суду Володимиром Михайловичем Баликом. Під час свого виступу Володимир Михайлович, маючи неабияку практику роботи судді та багаторічний досвід керівника судової установи, розповів молоді про утворення та розвиток системи господарських судів, акцентуючи увагу на основних для господарської юрисдикції законах, окреслив завдання та функції суду, а також поінформував про склад суддівського корпусу та працівників апарату, організаційне і матеріально-технічне забезпечення діяльності судової установи.

На завершення свого виступу, голова суду подякував присутнім за увагу та виявлену цікавість і висловив сподівання, що студенство від ознайомлення з роботою суду почерпне для себе чимало корисного.

Далі у ході заходу заступник керівника апарату Юрій Олександрович Шепель провів ознайомчу екскурсію приміщенням суду. На першому поверсі юнаки та дівчата наочно побачили порядок пропуску осіб до суду і дізнались про правила поведінки відвідувачів, оглянули інформаційний та ювілейний стенди, навчились користуватись «Інформаційним кіоском». Також  дізнались про роботу, обов’язки і завдання працівників основних відділів господарського суду Кіровоградської області.

Студенти-правознавці завітали до кабінетів секретарів судового засідання та помічників судді, де побачили щоденну копітку роботу цих спеціалістів. У бібліотеці суду майбутні фахівці дізнались, як працівник-кодифікатор здійснює обробку, облік, систематизацію і збереження законодавчих та інших нормативно-правових актів, інформаційних бюлетенів, постанов, наказів, роз’яснень Вищого господарського суду України по судовій практиці, юридичних періодичних видань, спеціальної літератури господарського суду.

Під час спілкування з гостями, заступник керівника апарату надавав ґрунтовні відповіді на всі запитання, які виникали, зокрема щодо працевлаштування до суду, проходження практики, інші.

Пізнавальним було і відвідування архіву суду. Тут студенти побачили на власні очі як зберігаються судові справи та інші документи господарського суду, організацію ведення електронного архіву.      

      

Цікавим виявилось і присутність на одному із судових засідань, що допомогло учасникам відчути робочу атмосферу процесу розгляду  господарської справи.

Наприкінці зустрічі куратор групи та студенти подякували за організацію проведеного заходу, а заступник керівника апарату в свою чергу побажав майбутнім юристам відмінного навчання та легкої сесії.