flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату господарського суду Кіровоградської області взяла участь у підготовці керівників апаратів місцевих та апеляційних судів

04 грудня 2012, 12:31

  

Керівник апарату господарського суду Кіровоградської області взяла участь у підготовці керівників апаратів місцевих та апеляційних судів, організованій  Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Відкрила захід зі словами привітання і  побажання присутнім продуктивної та цікавої роботи директор регіонального відділення.

Протягом тижня, з 26 по 30 листопада 2012 року, керівники апаратів місцевих та апеляційних судів з Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей вивчали актуальні теми українського судочинства.

Так, у ході навчання учасники розглянули низку питань щодо антикорупційного законодавства, судового адміністрування, загальних положень судового розгляду за новим Кримінальним процесуальним кодексом України, доступу до правосуддя і обслуговування користувачів, особливостей застосування положень Закону України «Про державну службу».

Також керівники апаратів судів обговорили теми, які стосувалися умов та порядку прийняття на службу і проходження служби у судах, Європейської системи захисту прав людини, застосування договорів про правову допомогу з іншими державами, правового регулювання організації діяльності місцевих загальних судів, сучасних технології управління персоналом, загальних правил ведення судового діловодства в місцевих та апеляційних судах, судової влади та ЗМІ, етичних основ судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду, інші.

Для проведення лекційних занять запрошувались судді у відставці, суддя районного суду Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська, представники від територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області, викладачі з  місцевого університету ім. Альфреда Нобеля і Національної школи суддів України.

По завершенню навчання учасники отримали сертифікати НШСУ.