flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Кіровоградської області взяли участь у семінарі на тему: «Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»

05 грудня 2012, 10:10

  

Вищий господарський суд України спільно з Міністерством юстиції України провели одноденний семінар, присвячений новелам та перспективам застосування у судовій практиці Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».  

У заході взяли участь судді господарського суду Кіровоградської області, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство.

На початку роботи семінару учасників привітали заступник Голови Вищого господарського суду України В.С. Москаленко та заступник Міністра юстиції України Д.М. Ворона, які побажали присутнім плідної співпраці.

Далі з інформацією щодо правового статусу Державного органу з питань банкрутства та заходів Міністерства юстиції України стосовно реалізації повноважень Державного органу з питань банкрутства виступив заступник начальника управління з питань банкрутства Міністерства юстиції України І.В. Даценко.

Також слухацькій аудиторії була запропонована лекція на тему: «Арбітражний керуючий у справі про банкрутство. Призначення та здійснення повноважень»,  доповідачем якої був  представник Міністерства юстиції України Ю.А. Хорунжий.

На проектах Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення господарським судом арбітражного керуючого у справах про банкрутство та Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство  зупинилась  суддя  господарського  суду  Івано-Франківської  області     Т.Е. Валеєва.

У ході семінару судді з Вищого господарського суду України А.О. Заріцька та Б.М. Поляков розповіли про заходи для забезпечення однакового і правильного застосування господарськими судами нової редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та новели законодавства про банкрутство.

Насамкінець учасники заходу підбили підсумки та обговорили широке коло питань, пов'язаних зі спорами, які виникають у справах про банкрутство.