flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під час чергового навчання суддями господарського суду розглянуто питання щодо зміни або розірвання договору у зв’язку з істотною зміною обставин

03 квітня 2014, 10:57

Під час навчального заняття суддів господарського суду Кіровоградської області присутніми обговорено питання щодо зміни або розірвання договору у зв’язку з істотною зміною обставин.

Зокрема, доповідач звернула увагу суддів на положенні статті 652 Цивільного кодексу України, якою регламентовано умови за яких відбувається розірвання договору, укладеного сторонами, якщо ті не досягли згоди щодо приведення договору у відповідність з обставинами, які істотно змінились, або щодо його розірвання.

Також суддями проаналізовано підстави, зазначенні в приписах даної статті, стосовно зміни договору у зв'язку з істотною зміною обставин, що допускається за рішенням суду у виняткових випадках, коли розірвання договору суперечить суспільним інтересам або потягне для сторін шкоду, яка значно перевищує затрати, необхідні для виконання договору на умовах, змінених судом.

Окрім того, у ході навчання суддями господарського суду Кіровоградської області розглянуто судову практику вирішення спорів із застосуванням вказаної норми.