flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА!!! ЩОДО НАДСИЛАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ЛИСТІВ/ПОВІДОМЛЕНЬ!

25 травня 2017, 15:43

ШАНОВНІ УЧАСНИКИ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ ТА ВІДВІДУВАЧІ

САЙТУ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ!

       У зв`язку із можливим виникненням кіберзагроз та з метою забезпечення безперебійної роботи електронної пошти суду, звертаємо увагу учасників судового процесу та відвідувачів сайту суду на наступне.

       Наказом Державної судової адміністрації України від 15.11.2016 № 231 затверджений Тимчасовий порядок обміну офіційними електронними документами (далі - Порядок).

       Вищезазначеним порядком встановлено, що при формуванні електронного листа в рядку "Тема" вказується його зміст у стислому вигляді.

       Окрім того, пунктом 16 передбачено, що електронне повідомлення має бути підписане відправником.

       Тож, в тілі листа необхідно зазначати:

       1) прізвище, ім'я, по батькові відправника;

       2) посаду та назву підрозділу, назву установи;

       3) код міжміського зв'язку (оператора мобільного зв’язку) та телефон;

       4) e-mail адресу.

       Також лист має бути підписаний електронним цифровим підписом.

      Відправка листів електронною поштою здійснюється тільки після їх перевірки на наявність комп'ютерних вірусів. Забороняється відправка електронних листів, які містять комп'ютерні віруси.

      Відповідно до пункту 23 Порядку, електронні листи, в яких невідома зворотня адреса, а в тексті електронного листа відсутній підпис, за яким можливо ідентифікувати відправника, ОБРОБЦІ НЕ ПІДЛЯГАЮТЬ і ВІДКРИВАТИ ФАЙЛИ, що приєднані до таких електронних листів, які надійшли на електронну пошту господарського суду, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.

      У зв`язку з цим, при направленні на електронну адресу Господарського суду Кіровоградської області електронних листів/повідомлень, прохання дотримуватись вищевикладених вимог.