flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про вжиття профілактичних заходів Господарським судом Кіровоградської області

19 жовтня 2020, 16:23

16 вересня 2020 року відбулися збори суддів Господарського суду Кіровоградської області, на яких прийнято рішення № 32 від 16 вересня 2020 року «Про внесення змін до рішення зборів суддів Господарського суду Кіровоградської області № 16 від 31 березня 2020 року «Про продовження дії особливого режиму роботи Господарського суду Кіровоградської області».

Так, враховуючи Постанови Кабінету Міністрів України № 641 від 22 липня 2020 року «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та № 760 від 26 серпня 2020 року «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», а також зміни до Господарського процесуального кодексу України щодо перебігу процесуальних строків під час дії карантину, які внесено відповідно до Закону України № 731-IX від 18 червня 2020 року, з метою мінімізації ризиків розповсюдження вищевказаної гострої респіраторної хвороби, керуючись статтею 128 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», збори суддів Господарського суду Кіровоградської області вирішили скасувати дію заходів, запроваджених підпунктами 2.1.-2.13. пункту 2 рішення зборів суддів Господарського суду Кіровоградської області № 15 від 17 березня 2020 року «Про встановлення особливого режиму роботи Господарського суду Кіровоградської області» та встановили заходи наступного змісту:

Рекомендувати учасникам судового процесу:

-  За технічної можливості та враховуючи норми статті 197 Господарського процесуального кодексу України, брати участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції, як поза межами суду так  і у приміщенні суду.

-  Подавати документи по судовим справам (заяви, клопотання, пояснення, відзиви, скарги тощо) в електронному вигляді на електронну адресу господарського суду з накладенням кваліфікованого електронного підпису, через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд» або поштою.

-  За відсутності нагальної потреби та враховуючи технічні можливості, звести до мінімуму відвідування приміщення суду на період дії карантину, запровадженого відповідними постановами Кабінету Міністрів України.

Рекомендувати суддям, по можливості:

-  Здійснювати рівномірне призначення судових засідань протягом тижня.

- Обмежити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, враховуючи приписи частини четвертої статті 8 Господарського процесуального кодексу України.

Також рішенням зборів суддів встановлено:

-  Здійснювати ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи, за наявності технічної можливості, в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві, а за відсутності такої технічної можливості або за наполяганням учасника процесу, здійснювати ознайомлення з матеріалами судової справи в загальному порядку передбаченому Інструкцією з діловодства в місцевих та апеляційних судах України від 20 серпня 2019 року №814 (із змінами).

- Заборонити допуск до приміщення Господарського суду Кіровоградської області осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, а також з ознаками респіраторних захворювань та підвищеною температурою.

- Припинити всі заходи, не пов’язані з процесуальною діяльністю Господарського суду Кіровоградської області, зокрема, дні відкритих дверей, особистий прийом громадян, відвідувачів суду керівництвом суду тощо.

- Здійснювати режим чергування в приміщенні суду з 08:00 години для належної організації роботи суду щодо доступу фізичних та юридичних осіб до правосуддя на період дії карантину, запровадженого відповідними постановами Кабінету Міністрів України.