flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"День відкритих дверей" у Господарському суді Кіровоградської області

25 травня 2018, 16:39

25 травня 2018 року з нагоди святкування 27-ї річниці утворення системи господарських (арбітражних) судів України Господарським судом Кіровоградської області проведено «День відкритих дверей».

Захід організовано з метою побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством, підвищення загального рівня правової культури та набуття знань у сфері господарського судочинства.

На цей раз до господарського суду завітали студенти – правознавці першого та другого курсу Кіровоградського інституту розвитку людини Університету "Україна".

Звернувшись до гостей з вітальним словом в.о. керівника апарату суду Слободяник Ірина Вікторівна розпочала даний захід, коротко окресливши програму проведення «Дня відкритих дверей», перейшла до ознайомлення студентів з діяльністю суду та роботою його структурних підрозділів.

 

Далі з майбутніми юристами поспілкувалась суддя-спікер Поліщук Ганна Борисівна, яка розповіла про історію господарських арбітражів, перебіг судової реформи, етапи проходження кваліфікаційного оцінювання суддів, детально зупинившись на вимогах до кандидата на посаду судді, а також новелах у процесуальному законодавстві.

 

 

У свою чергу детально про порядок та етапи проходження конкурсного відбору на зайняття посад державної служби розповіла Слободяник І.В., акцентувавши увагу слухачів на вимогах до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорій «Б» і «В».

Окрім того, для гостей сьогоднішнього заходу в.о. керівником апарату Слободяник І.В. організовано проведення практичної демонстрації з підготовки та проведення судового засідання у режимі відеоконференції, під час якої суддя – спікер пояснила молоді деякі теоретичні аспекти та проблемні питання проведення судового засідання у даному режимі.

Незважаючи на те, що студенти початкових курсів вказаного навчального закладу ще не вивчають господарський процес, проте вони виявили неабиякий інтерес щодо роботи нашого суду і саме в ході екскурсії, всі бажаючі могли задовольнити свою цікавість, ознайомившись з роботою структурних підрозділів та посадовими обов’язками їх працівників, а саме: секретарів судового засідання, помічників суддів, архіву та загального відділу (канцелярії).

 

 

Потрібно відмітити, що даний захід проходив у невимушеній, позитивній атмосфері, під час якої студенти не втрачали часу поєднати приємне з корисним – зафотографувавши всі цікаві для них моменти екскурсії.

На завершення заходу гості висловили подяку за проведення цікавого знайомства з роботою суду.

Вважаємо, що  проведення таких заходів сприятиме формуванню авторитету судової влади та забезпечить правовий діалог між судовою владою та суспільством.