flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До господарського суду на День відкритих дверей завітали майбутні юристи

12 червня 2017, 14:04

    Гарна традиція склалась протягом кількох останніх років у Господарському суді Кіровоградської області проводити День відкритих дверей для учнів та студентів навчальних закладів міста.

     На цей раз до приміщення суду завітали правознавці третього курсу Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права ім. М.П. Сая. З вітальним словом до гостей звернулась керівник апарату суду Ніколаєнко Тетяна Юріївна та коротко окреслила програму заходу.

      Далі юнаки та дівчата спілкувались із суддею-спікером господарського суду Поліщук Ганною Борисівною, яка розповіла про судову систему загалом та господарський процес зокрема, пояснила в чому полягає робота судді-спікера, поінформувала щодо умов та порядку конкурсу на посаду судді, ознайомила з особливостями проведення відеоконференції та здійснення секретарем суду фіксації судового засідання.

     Допитливу аудиторію цікавили запитання різного характеру стосовно того, як  впливає вибір навчального закладу на майбутнє працевлаштування, яке навантаження на суддів і чи залишається час на відпочинок, хто може бути присутнім на судовому засіданні, чи затребувана професія юриста на сьогодні тощо.  

     Окрім того, суддя-спікер провела пізнавальну екскурсію, під час якої молодь познайомилась з деякими працівниками апарату суду та дізнались про особливості роботи загального відділу (канцелярії), архіву суду, функціональні обов’язки помічників суддів та секретарів судового засідання, побували у робочому кабінеті судді-спікера.

     У свою чергу юнаки та дівчата поділились роздумами стосовно вибору майбутньої професії та враженнями від діяльності судової установи.

    На завершення заходу Ганна Борисівна побажала майбутнім юристам високих досягнень у навчанні, бути наполегливими в здобутті знань та вдалого професійного вибору.